[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_raw_html]JTVCM2QtZmxpcC1ib29rJTIwaWQlM0QlMjIyNDQ0MCUyMiUyMCU1RCU1QiUyRjNkLWZsaXAtYm9vayU1RA==[/vc_raw_html][vc_btn title=”També pots descarregar el PDF!” color=”success” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fptp.tndmp.net%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F09%2FDISSENY-REVISTA-PTP_Web-1.pdf|title:Revista%2070|target:_blank”][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1618992825822{background-color: rgba(201,214,201,0.31) !important;*background-color: rgb(201,214,201) !important;}”][vc_column_text]Editorial: God rejse Ole!
La complexa governança del sistema de Rodalies de Catalunya: entre debats tècnics i polítics.
La Sagrera-Meridiana: un dels nodes referents del transport públic a la capital catalana
Avenços insuficients per a un transport públic de totes: els joves parlen.
Ole Thorson: molt més que un activista.
Punt de mira: les relacions transfrontereres i la tarifació.
2028: oportunitat o amenaça?
Barcelona: reptes pendents pel transport públic.
Nova reforma de Glòries – Gran Via: que sigui favorable al transport públic.
“Dona, migrant i precària”: la importància dels Vehicles de Mobilitat Personal a la societat d’avui dia.
El consultori del Dr. Traffic: anècdotes sobre mobilitat sostenible.
Entrevista – Blai A. Dupasquier: “Hem d’aconseguir donar a conèixer el servei als usuaris i que se’l sentin com un transport propi”.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”05px”][vc_column_text]
God rejse Ole!
El passat 31 de març vam rebre amb sorpresa la notícia de la mort de l’Ole Thorson. Com segurament tots sabreu, l’Ole va ser una de les 5 persones que el 1993 van fundar la PTP. Nascut a Copenhaguen, i arribat a Barcelona als anys 70, va ser un pioner a defensar idees per a una mobilitat més sostenible, introduint idees i plantejant debats abans que ningú ho fes a Catalunya.
Ho va ser per la PTP, però també per dues entitats germanes com Catalunya Camina i P(A)T, l’associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit, que va fundar i presidir, i amb qui tenim el plaer de treballar conjuntament i de compartir espai en aquest número de la revista. En aquest sentit, part de l’herència de l’Ole Thorson es nota en aquesta voluntat de treball en xarxa i col·laboració que caracteritza les entitats.
Ja ell, juntament amb en Juan Ramón Domínguez i SET, des de l’empresa d’enginyeria INTRA que també va fundar, ens havia acollit a la PTP en les seves oficines, i encara ara ho fa amb Catalunya Camina i P(A)T. Personalment, l’última conversa que vam tenir, parlàvem precisament de com aconseguir una oficina comuna per a les entitats, i de les sinergies que es podien generar si compartíem espai físic.
De tarannà tranquil i formal en les formes, però radical i innovador en les idees, i treballador incansable. És una forma de fer que ha marcat també el caràcter de la PTP i que esperem ser-ne dignes hereus.
Acabo amb un breu repàs de què trobareu en aquest número: des del congrés d’entitats que vam organitzar amb l’European Passenger Federation, fins a temes d’actualitat com el tramvia a Glòries, la reforma de Meridiana i el seu impacte en el servei de bus interurbà, una breu guia sobre qui decideix què a l’hora de gestionar rodalies, o un repte important que es va acostant: com enfocar la renovació de concessions de bus interurbà a tot Catalunya.
I recordeu que aquest darrer trimestre celebrem junts els 30 anys de defensa del transport públic: farem el viatge a Cadis, un sopar i moltes sorpreses més per als nostres membres i simpatitzants! Com podeu veure, en la lluita per a una mobilitat més sostenible, la llista continua sent llarga.
Adrià Ramirez Papell
Presidència de la PTP[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]